PDL il propune pe Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR si fost director general la Allianz-Tiriac Asigurari, pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), mandatul Angelei Toncescu la conducerea Comisiei urmand sa expire in luna iunie.
PDL il propune pe Constantinescu pentru functia de presedinte CSA, pe Cristian Ilie pentru cea de membru CSA si pe Sorin Florescu pentru a fi membru in CNVM, a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, dupa sedinta de luni a BPN al partidului.

"Sunt optiunile PDL, urmand sa fie discutate si cu ceilalti parteneri din coalitie si sa trecem la votarea acestor propuneri in Parlament", a spus Voinescu, potrivit Mediafax.

Componenta Consiliul CSA este stabilita de catre Parlament.

In prezent, presedinte CSA este Angela Toncescu, care a primit in iunie 2006 un mandat pe cinci ani, la propunerea PNL.

Constantinescu, in varsta de 61 de ani, este cel care a inceput sa construiasca Allianz-Tiriac in 1994, cand a infiintat, alaturi de alti doi specialisti in asigurari - Gavril Muresan si Ileana Cucos, societatea Asigurari "Ion Tiriac", denumirea fiind schimbata dupa preluarea unei participatii de 51% de catre grupul german Allianz in anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Tiriac, dar a ramas presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), functie pe care o ocupa din 1997 si pentru care a fost reales in 2010, cu un mandat de trei ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri