Conducerea Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) se intalneste la inceputul saptamanii viitoare pentru a isi alege presedintele executiv, un bancher ce urmeaza sa devina "vocea" comunitatii bancare.

Asociatia Romana a Bancilor a demarat procedura de selectare a unui candidat pentru functia de presedinte executiv al ARB la inceputul acestei luni, iar conducerea ARB urmeaza sa se intalneasca lunea viitoare pentru a alege bancherul potrivit.

Lista scurta cu nume de bancheri ce si-au exprimat dorinta de a fi presedinte executiv al Asociatiei a fost deja formata, iar bancherii aflati la conducerea ARB urmeaza sa vada care dintre acestia indeplinesc conditiile.

Conditiile pe care bancherii le impun viitorului presedinte executiv sunt: experienta bancara relevanta intr-o pozitie de conducere in top managementul unei institutii de credit din Romania, buna reputatie profesionala si morala, aptitudini organizatorice, experienta in relationarea cu autoritatile si mediul privat, abilitati de comunicare, cunoasterea la perfectie a limbii romane si vorbire fluenta a limbii engleze.

Viitorul presedinte executiv urmeaza sa reprezinte ARB si sa sustina punctul de vedere al comunitatii bancare in fata autoritatilor romane si a organismelor internationale in domeniul financiar-bancar.

Job-ul scos pe piata de catre ARB nu este unul usor, dar nici salariul oferit nu este unul mic. Bancherii vor un presedinte executiv care sa fie la curent cu toate discutiile de pe plan national si european ce vizeaza sistemul bancar si sa prezinte analize de impact privind proiectele legislative din domeniu. In plus, presedintele executiv trebuie sa fie si proactiv pentru ca bancherii vor sa vina si cu propuneri privind modificarea sau imbunatatirea cadrului de functionare a sistemului bancar.

In prezent, conducerea Asociatiei este formata din cinci membri: Radu Ghetea (presedintele CEC Bank) - presedinte, Petre Bunescu (director general adjunct BRD) - prim-vicepresedinte, iar membri sunt Steven van Groningen (presedintele Raiffeisen Bank), Sergiu Oprescu (presedintele Alpha Bank) si Oana Petrescu (vicepresedinte al BCR), Laurentiu Mitrache (presedintele executiv al Bank Leumi Romania) si Gheorghe Muntean (directorul sucursalei din Romania a Bancii Italo-Romena).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri