Groupama Asigurari si-a majorat capitalul social cu 50 milioane de lei, la 1,17 miliarde de lei, prin aport in numerar al actionarilor, care au aprobat operatiunea in luna mai a acestui an, potrivit unui anunt al companiei.

O infuzie de capital in suma de 19,4 milioane de lei, la 1,12 miliarde de lei, a fost operata in februarie, in urma unei hotarari a actionarilor din decembrie 2010.

Actionarii companiei sunt Groupama SA (Franta) - 99,99997% din capitalul social si Groupama Investissements SAS - 0,00003%. Grupul francez a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurari Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, in februarie 2008, Groupama a devenit si actionarul subsidiarei din Romania, alaturi de cele din Ungaria, Slovacia si Bulgaria.

Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2008, Groupama a castigat licitatia pentru preluarea integrala a Asiban si a platit 350 milioane de euro pentru intregul pachet de actiuni, controlat de CEC, BRD, BCR si Banca Transilvania.

BT Asigurari si Asiban au fuzionat in 2009 in Groupama Asigurari. Ulterior, in aprilie 2010, OTP Garancia Asigurari a transferat portofoliul de polite catre Groupama Asigurari.

In 2010, veniturile din prime ale Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari au scazut cu 9,1%, la 192 milioane euro, in urma masurilor guvernamentale care au condus la scaderea puterii de cumparare, reducerea puternica a volumului de credite noi si "prabusirea sectorului de leasing", potrivit datelor publicate, miercuri, de grupul francez.

In moneda nationala, subsidiara locala a grupului francez a consemnat subscrieri de 716,65 milioane de lei, la care se adauga veniturile Onix Asigurari (fosta OTP Garancia Asigurari). Pierderile Groupama in Romania au crescut cu 32,9%, la 50,4 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Groupama lanseaza optiunea de constatare a daunelor la distanta