BCR, cea mai mare banca din Romania, este si cea mai mediatizata banca in mediul online in decursul ultimei luni, urmata de BRD si, la egalitate pe locul al treilea, de Alpha Bank, CEC Bank si Raiffeisen Bank, potrivit unei analize realizate de Mediafax Monitorizare.

Top 10 cele mai vizibile banci pe online

1. BCR - 31%
2. BRD - 15%
3. Alpha Bank - 8%
4. CEC Bank - 8%
5. Raiffeisen Bank - 8%
6. UniCredit Tiriac Bank - 7%
7. Banca Transilvania - 7%
8. Bancpost - 6%
9. ING Bank - 5%
10. Volksbank - 5%

Cele zece banci au inregistrat impreuna 10.263 de mentiuni in mediul online, dintre care aproape o treime (31%) sunt in contul BCR.
Aceasta este urmata de BRD (15% din totalul mentiunilor) si, la egalitate pe locul al treilea, de Alpha Bank, CEC Bank si Raiffeisen Bank (cate 8%). Topul este completat de UniCredit si Banca Transilvania (cate 7%), Bancpost (6%), ING Bank si Volksbank (cate 5%).

In timp ce BCR si BRD se situeaza pe primele locuri in toate cele patru categorii de surse online analizate - site-uri, bloguri, Twitter si Facebook -, restul bancilor ocupa pozitii diferite in ierarhiile pe categorii. De exemplu, Banca Transilvania (locul 7 in clasamentul general) este mai vizibila pe Twitter si Facebook decat alte sapte banci, Alpha Bank a fost mai putin mentionata in social media decat pe site-uri, iar Volksbank (locul 10 in ierarhia generala) are o cota mai mare din mentiunile utilizatorilor de Twitter decat din cele ale jurnalistilor site-urilor monitorizate.

Cumulat pentru toate cele zece banci, site-urile au generat 82% din mediatizarea in online (8.459 de mentiuni din totalul de 10.263), Twitter - 9% (915 mentiuni), blogurile - 6% (568 mentiuni), iar Facebook (paginile publice) - 3% (321 mentiuni).

Analiza se refera la perioada 20 mai - 20 iunie si a luat in calcul primele zece banci din Romania din punctul de vedere al activelor detinute. Monitorizarea a fost realizata pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter si pagini publice de Facebook - in total, circa 54.500 de surse online urmarite de Mediafax Monitorizare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Elevator Lab : Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru FinTech-uri
Setari Cookie-uri