ProCredit Bank, un jucator de talie mica din sistemul bancar local, si-a majorat capitalul social cu suma de 3 milioane de euro, nivelul cumulat al capitalului urcand la aproape 152,83 milioane de lei (circa 36 milioane de euro).

La 15 iunie 2011, ProCredit Bank si-a majorat capitalul social cu 3 milioane de EUR, ajungand in prezent la 152.829.240 Lei.

Cel mai important actionar al bancii este holdingul ProCredit, care detine 32,22% din actiuni, in timp ce Commerzbank controleaza 19,3% din actiuni, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine un pachet de 17,1%. Actionariatul bancii este de completat de KfW (cu o detinere de 13,78%), IFC (12,63%) si Internationale Projekt Consult (4,96%).

„Majorarea de capital intareste capacitatea ProCredit Bank de a sustine sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania si de a avea un impact semnificativ in sectorul agricol. Ne bucuram de sprijinul actionarilor nostri si continuam sa ne intarim pozitia de banca pentru toate nevoile afacerilor mici si mijlocii, atat in Romania, cat si in regiune", afirma Ilinca Rosetti, directorul general al ProCredit Bank Romania.

ProCredit Holding este compania-mama a grupului global format din 22 de banci ProCredit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Tranzactie: Commerzbank, IFC&BERD ies din actionariatul ProCredit Bank
Setari Cookie-uri