Banca Nationala a Romaniei a lansat astazi sistemul Target2 Romania, primul sistem de plati in euro de pe plan local, acesta avand 23 de participanti. Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, este de parere ca acesta este "un pas in directia adoptarii euro".
Tartget2 Romania reprezinta componenta nationala a sistemului de plati in euro Target2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system). Sistemul Target2 a devenit operational in noiembrie 2007 si este furnizat de Eurosistem (Banca Centrala Europeana si bancile centrale nationale ale statelor care au adoptat moneda euro), sub responsabilitatea consiliului guvernatorilor al BCE.


Platforma tehnica a sistemului este operata, in numele Eurosistemului, de trei banci centrale nationale, respectiv Banca d’Italia, Banque de France si Deutsche Bundesbank.

Oficialii BNR sustin ca Introducerea Target2 Romania reprezinta un pas inainte spre integrarea europeana si spre adoptarea euro, prin implementarea unor sisteme de plati eficiente si adaptate standardelor europene.

BNR este cea de-a 24-a banca centrala nationala care se conecteaza la sistemul Target2, din cele 28 banci centrale membre ale Sistemului European al Bancilor Centrale (inclusiv Banca Centrală Europeana).

Sistemul Target2 Romania are 23 de participanti, mai exact BNR si alte 22 de banci comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri