Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 850 milioane lei prin certificate cu scadenta la un an, suma egala cu valoarea indicativa a licitatiei, desi bancile au subscris de 4,8 ori mai mult, la un randament in scadere, de 6,37%.

Valoarea totala a subscrierilor a fost de 4,12 miliarde de lei, mult peste valoarea indicativa, de 850 milioane lei, informeaza Mediafax.

La licitatia precedenta pentru titluri cu scadenta similara, Trezoreria a vandut certificate in valoare 1,4 miliarde de lei, exact cat valoarea programata, la un randament mediu de 6,65% pe an.

Potrivit calendarului MFP, urmatoarea operatiune este programata pentru joi, cand ministerul scoate la vanzare obligatiuni cu scadenta la trei ani, de 500 milioane lei.

Ministerul vrea sa vanda in luna iulie titluri de stat pe piata interna de patru miliarde de lei, peste valoarea imprumuturilor contractate in iunie, de 3,7 miliarde lei.

De asemenea, Trezoreria a anuntat ca vrea sa atraga in trimestrul trei intre 13 si 15 miliarde de lei, sub valoarea imprumutata in al doilea trimestru, de 18,47 miliarde de lei.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi 31,7 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ministerul de Finante s-a imprumutat 558 de milioane de lei de la banci
Setari Cookie-uri