Provident a acordat imprumuturi de peste 200 mil. euro in 5 ani

Compania de credite de consum Provident Financial a acordat, de la intrarea pe piata romaneasca de profil, in urma cu cinci ani, imprumuturi in valoare de peste 200 de milioane de euro, catre peste 400.000 de client, informeaza Mediafax.

Provident Financial Romania si-a inceput activitatea in 2006 printr-o operatiune-pilot in Bucuresti, iar in prezent compania are peste 600 de angajati si mai mult de 3.000 de agenti independenti in peste 40 de orase.

In acest an compania va deschide cel putin patru birouri noi, la Suceava, Botosani, Alba-Iulia si Turda.

Provident furnizeaza imprumuturi de valoare redusa, pe termen scurt, prin transfer bancar sau la domiciliu.

Anul trecut compania a acordat credite in valoare de 86,9 milioane euro, iar in 2009 de 71,9 milioane euro, potrivit datelor anuntate marti de Provident.

Compania face parte din grupul britanic International Personal Finance, specializat in furnizarea de credite de consum la domiciliu, cu peste 2,2 milioane de clienti la nivel mondial.

Potrivit raportului pe 2010 al grupului britanic, Provident Financial Romania a avut anul trecut un profit inainte de taxe de 1,7 milioane de lire sterline (1,9 milioane euro), comparativ cu o pierdere de 2,4 milioane de lire sterline in 2009. Veniturile companiei au crescut in perioada analizata cu 41%, de la 35,8 milioane de lire sterline la 50,5 milioane de lire sterline.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri