ING Bank semnaleaza tentativele de frauda in numele Visa

In ultimele zile mai multe e-mailuri trimise de la adrese false au fost adresate posesorilor de carduri Visa, cerandu-le acestora sa furnizeze date personale pentru a li se elibera noi coduri de securitate pentru carduri. Clientii au fost informati ca acesta masura este necesara dupa ce mai multe baze de date ale Visa au fost pierdute, ca urmare a atacurilor hackerilor.

Visa ii avertizeaza pe posesorii de carduri sa nu dea curs unor astfel de solicitari si sa nu ofere nici o informatie personala precum numarul de card, perioada de valabilitate a cardului, codul PIN al cardului, user ID-ul sau parola.

In cazul in care ati dat curs unei astfel de solicitari, sunteti invitati sa contactati Serviciul My'Line la numarul specificat pe spatele cardului dvs. sau pe cererea de deschidere de cont.

"Phishing" este o forma de frauda pe Internet prin care se urmareste obtinerea de informatii personale legate de utilizarea cardului precum numar card, valabilitate,user ID-ul si parola. Cei care urmaresc obtinerea frauduloasa a acestor informatii creeaza un web site ce imita in detaliu site-ul oficial al unei organizatii legitime, de obicei o institutie financiara (companie de asigurari, banca sau companie emitenta de carduri). Phising-ul este practicat si prin trimiterea unui e-mail prin care destinatarului i se cere sa acceseze site-ul respectiv (replica a site-ului oficial) si sa ofere detalii personale, inclusiv codurile de securitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri