Fitch Ratings a imbunatatit joi ratingurile pentru datoriile pe termen lung ale BCR, BRD Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank, de la "BBB" la "BBB+", cu perspectiva stabila, in urma revizuirii in sens pozitiv a ratingului Romaniei.
Imbunatatirea calificativelor celor trei banci reflecta revizuirea plafonului de tara al Romaniei la "BBB+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de Mediafax.

Ratingurile pentru datoriile pe termen lung si de sprijin ale acestor banci sunt influentate de sprijinul institutional din partea companiilor lor mama si sunt constranse de plafonul de tara.

Ratingul BCR pentru datoriile pe termen lung in moneda locala a fost modificat de la "BBB" la "BBB+", cu perspectiva stabila.

Fitch a revizuit calificativul pentru datoriile pe termen scurt in valuta ale acestei banci de la "F3" la "F2", ratingul de sprijin a fost mentinut la nivelul "2", iar ratingul individual nu a fost afectat de masura.

In cazul BRD, ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta a fost imbunatatit de la "F3" la "F2", iar plafonul de sprijin a fost afirmat la nivelul "2".

Agentia a modificat calificativul UniCredit Tiriac Bank pentru datoriile pe termen scurt in valuta de la "F3" la "F2", ratingul de sprijin a fost afirmat la "2", iar cel individual nu a fost afectat de masura.

Fitch a imbunatatit luni ratingul Romaniei pentru datorii pe termen lung in valuta de la "BB+" la "BBB-" si plafonul de tara de la "BBB" la "BBB+", iar perspectiva este stabila, Romania revenind astfel in categoria statelor recomandate pentru investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri