EximBank a avut in primul semestru un profit brut de aproximativ 45 milioane lei (peste 10 milioane de euro), cu 80% peste cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit bancii de stat.

"Aceasta perfomanta vine din faptul ca toate activitatile bancii au inregistrat cresteri ale profitului obtinut, dar si pe fondul reducerii cu aproape 20% a cheltuielilor fata de indicatorii prevazuti in buget. Pe ansamblu, expunerea totala a bancii s-a majorat in primele sase luni ale acestui an cu aproape 40% fata de primul semestru din 2010, ceea ce arata ca EximBank continua sa mentina linia de crestere accelerata pe care a urmat-o in ultimii doi ani", a declarat intr-un Ionut Costea, presedintele bancii, citat de Mediafax.

EximBank a inregistrat o dinamica semnificativa pe ambele paliere pe care actioneaza, respectiv in numele si contul statului roman si in nume si cont propriu. Astfel, expunerile in nume si cont propriu au depasit cu 36% nivelul inregistrat in primul semestru din 2010, pe fondul cresterii activitatii de creditare. Activitatea in numele si contul statului s-a majorat cu aproape 40%, motorul de aceasta data fiind segmentul garantiilor.

"Garantiile continua sa inregistreze cea mai buna dinamica in conditiile in care totalul angajamentelor noi de garantare la finele lunii iunie era de aproape opt ori mai mari fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi luni din 2010", a mai spus Costea.

Activitatea in nume si cont propriu ii permite EximBank sa ofere produse si servicii destinate companiilor ca oricare alta banca comerciala de pe piata. In aceasta categorie intra credite pentru investitii, pentru activitatea curenta sau finantari pentru societatile comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene.

"Anul 2011 este primul in care noua strategie de vanzari implementata la finalul anului 2010 este pe deplin functionala. Dinamizarea activitatilor comerciale ale bancii este evidenta, fiind pregatit terenul pentru concurenta acerba ce se anunta dupa perioada de criza, caracterizata in mare parte prin restructurari de facilitati. Modelul de afaceri implementat in EximBank este unul solid si eficient - profit de peste 300 milioane lei in ultimii doi ani si jumatate - ceea ce ne va permite si pe viitor sa utilizam potentialul foarte mare pe care il are aceasta banca", a continuat Costea.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse este axat pe trei directii de actiune, respectiv finantare, garantare si asigurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vladescu si-a garantat o parte din cautiune cu lingouri de aur