Actionarii Omniasig sunt convocati pe 4 august pentru a aproba fuziunea prin absorbtie dintre Omniasig si BCR Asigurari, conform convocatorului de pe site-ul societatii.
Ambele companii sunt controlate de Vienna Insurance Group (VIG) si administrate in sistem dualist.

Omniasig VIG ocupa a treia pozitie in clasamentul companiilor de asigurari generale si a subscris anul trecut prime brute in valoare de 916 milioane de lei (in scadere de 17% comparativ cu anul 2009).

La randul sau, BCR Asigurari VIG se afla pe pozitia a cincea. Afacerile companiei au fost de peste 522 milioane lei in 2010 (minus 9% comparativ cu anul precedent).

Impreuna cele doua companii, detinute de VIG, au cumulat afaceri de 1,438 miliarde lei in 2010, depasind Astra Asigurari, liderul actual al pietei de asigurari (cu prime brute subscrise in valoare de 1,1 miliarde de lei).

Directorul general al Omniasig, Constantin Marica, a fost imputernicit sa intocmeasca proiectul de fuziune sis a il depuna la registruln comertului.

Daca Adunarea Generala a Actionarilor nu va indeplini conditiile legale de cvorum, a doua convocare va fi pe cinci august.

Data de referinta pentru actionari este 3 august 2011.

Companiile detinute de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) in Romania au inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi totale de 5 milioane de euro, iar afacerile s-au diminuat la nivel cumulat cu 2% la 144.5 milioane de euro, a anuntat grupul.

Grupul de companii (Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata) a raportat un volum total de prime brute subscrise in valoare de 144.5 milioane de euro, in primul trimestru, in scadere cu 2% fata de anul trecut.

Cele patru companii au inregistrat in perioada mentionata pierderi totale de 5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri