ING Asigurari de Viata inlocuieste vechiul formular de analiza utilizat de consultanti companiei cu o aplicatie software menita sa creasca nivelul analiza a nevoilor financiare ale clientilor.
Instrumentul, denumit Planul Financiar Personal, extinde procesul de consiliere in asigurarile de viata, atat prin prezentarea unor statistici actuale, cat si prin calculul concret al diferentei dintre situatia financiara actuala si cea dorita de consumator.

“Asistam la schimbari profunde ale nevoilor consumatorilor, care sunt tot mai interesati de sfaturi financiare. In paralel, insa, nivelul de constientizare cu privire la decalajele cu care se confrunta este inca foarte redus.

Planul Financiar Personal ofera oricarei persoane, indiferent daca alege sa sau nu devina client ING, un instrument prin care sa isi poata intelege corect si, in acest fel, imbunatati propria situatie financiara din viitor”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.

Potrivit reprezentantilor companiei acest tip de analiza direct printr-un program software este specific companiilor cu activitate pe pietele din vest si ofera clientilor o imagine de ansamblu a propriei situatii financiare si o dimensiune clara a decalajelor financiare pe care le au.

Sunt analizate patru nevoi financiare esentiale: nevoia de protectie financiara in caz de deces si invaliditate, asigurarea viitorului copiilor, asigurarea unor venituri suplimentare la pensie si protectie in caz de probleme medicale.

O analiza a nevoilor financiare cu ajutorul Planului Financiar Personal porneste de la trecerea in revista a veniturilor, cheltuielilor si economiilor clientilor, iar apoi cele patru nevoi sunt prioritizate si analizate. In functie de obiectivele fiecarei persoane se calculeaza decalajul atat fata de situatia dorita, cat si fata de o situatie optima recomandata in ceea ce priveste protectia si obiectivele de economisire.

Spre exemplu, o femeie in varsta de 32 de ani, casatorita, cu un copil de 2 ani, doreste ca la majoratul copilului sa poata sustine cheltuielile cu educatia lui pe parcursul a cinci ani de studii universitare. In prezent, dispune de economii pentru educatia celui mic in valoare de 15.000 lei (vezi mai jos un tutorial video).

Conform statisticilor, cheltuielile totale estimate pentru intretinerea copilului pe perioada celor cinci ani de studiu vor fi de 73.000 lei (respectiv 14.600 lei/an). In acelasi timp, conform propriilor posibilitati financiare, pe perioada celor cinci ani in care isi va sustine copilul la studii, familia doreste sa economiseasca 45.000 lei (9.000 lei/an).

Planul Financiar Personal aduce separarea obligatorie a procesului de consiliere in doua etape distincte, inlocuind astfel practica uzuala pe piata romaneasca potrivit careia analiza nevoilor are loc odata cu prezentarea produselor.




ING Asigurari de Viata, companie prezenta pe piata din Romania de 14 ani, este liderul pietei de profil din 1999, avand o cota de piata pe segmentul de asigurari de viata la sfarsitul lui 2010 de 32,6% si 45% cota de piata pe segmentul produselor unit linked in martie 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri