Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, si-a crescut de aproape trei ori economiile in lei in prima jumatate din 2011, nivelul acestora urcand la aproape 240.000 de lei, potrivit declaratiei de avere publicate pe pagina bancii centrale.
Guvernatororul BNR detinea la jumatatea anului 2011 economii in moneda nationala in suma de 239.631 de lei, in timp ce plasamentele in valuta cumulau 55.838 de euro si 14.876 de dolari. Economiile in euro s-au mentinut la un nivel similar fata de finalul anului trecut, in timp ce plasamentele in moneda americana au sporit cu aproape 3.000 de dolari.

Mugur Isarescu nu si-a schimbat masinile in ultima jumatate de an, continuand sa detina doua autoturisme (o masina marca Eagle din 1993 si un BMW din 2005). Seful bancii centrale mai detine o barca cu motor Delta din 2004 si are doua case, una in Dragasani si alta in satul Silistea Snagovului.

Averea guvernatorului BNR include si bijuterii, tablouri sau o colectie numismatica, bunuri a caror valoare totala este estimata la 114.850 de euro, cu 4.180 de euro mai mult fata de finalul anului trecut.

Isarescu a incasat un venit de 16.046 de lei pentru activitatea didactica de la Academia de Studii Economice si inca 30.126 de lei pentru functia de presedinte de sectie la Academiei Romane. Veniturile incasate de la Academia de Studii Economice si Academia Romana s-au diminuat in prima jumatate din acest an fata de finalul anului trecut.

Salariul incasat de la BNR nu este publicat in declaratia de avere din motive ce tin de independenta bancii centrale.

Valoarea companiei pe care o detine Isarescu, SC Mar SRL, a crescut de aproape patru ori in ultima jumatate de an, la 838.200 de lei. Seful bancii centrale mai detine si 80 de actiuni la compania Lafarge Ciment Romania, obtinute in urma programului de privatizare in masa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri