Orice guvern ar trebui sa-si asume strategia de a majora contributiile la Pilonul II si de acorda facilitati fiscale pentru incurajarea Pilonului III, a declarat Cornelia Coman, presedinte Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), potrivit PensiilePrivate.ro.
"In Romania este nevoie de marirea contributiilor la Pilonul II, astfel incat pensia obtinuta sa fie semnificativa, si de facilitati fiscale pentru incurajarea Pilonului III.

Numai asa vom avea un sistem de pensii viabil si capabil sa furnizeze la final, prin cele trei componente ale sale, beneficii care sa reprezinte circa 60-70% din salariul final, adica nivelul necesar pentru mentinerea unui standard de viata decent.

Orice guvern, indiferent de culoarea politica, ar trebui sa-si asume aceasta strategie pe termen lung.

Numai asa, sistemul de pensii din Romania - si inteleg prin aceasta intreg ansamblul celor 3 piloni - poate fi sustenabil si adecvat", a declarat Cornelia Coman (foto), intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

Click aici pentru viziona interviul integral si sa aflati despre prioritatile APAPR si programele pe care Asociatia isi propune sa le pregateasca pentru a stimula "relansarea" Pilonului III de pensii private facultative, precum si despre prioritatile sistemului de pensii romanesc sau despre perspectivele domeniului pe plan european.


Sursa foto: PRIMM.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri