Rangam BIR (foto), directorul general al Allianz-Tiriac, a fost desemnat de compania pe care o conduce si care detine in prezent presedentia UNSAR sa exercite functia de presedinte al Uniunii pana la urmatoarele alegeri care vor avea loc in 2013.

Desemnarea vine in urma anuntului retragerii din functie a fostului presedinte UNSAR, Cristian Constantinescu, ca urmare a nominalizarii acestuia pentru functia de presedinte CSA si a incetarii raporturilor de munca cu compania Allianz-Tiriac Asigurari.

Cristian Constantinescu si-a anuntat retragerea din functia pe care o ocupa in cadrul Asociatiei, incepand cu 1 iulie 2011.

PDL l-a propus de curand pe Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR si fost director general la Allianz-Tiriac Asigurari, pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), mandatul Angelei Toncescu la conducerea Comisiei urmand sa expire in luna iunie.

Noul presedinte al UNSAR se afla la conducerea companiei Allianz-Tiriac din luna mai 2010.

Anterior, Rangam Bir a exercitat diverse functii de management in cadrul grupului Allianz printre care pe cele de vice-presedinte, regional chief business officer - Allianz New Europe (2006-2010), vice-presedinte, director asigurari de viata si sanatate/ vanzari si marketing - Allianz Europa centrala si de est (2004-2005), manager proiecte strategice - Allianz Europa centrala si de est (2002-2004).

Conform statutului UNSAR, mandatul de Presedinte al Asociatiei poate fi detinut doar de una dintre societatile membre, ca rezultat al alegerilor. La randul ei societatea aleasa isi nominalizeaza propriul reprezentant pentru a exercita aceasta functie. Dupa anuntul retragerii actualului presedinte, Allianz-Tiriac va nominaliza in scurt timp persoana ce urmeaza sa-l inlocuiasca pe Cristian Constantinescu la conducerea Uniunii, pana la urmatoarele alegeri.

Constantinescu, in varsta de 61 de ani, este cel care a inceput sa construiasca Allianz-Tiriac in 1994, cand a infiintat, alaturi de alti doi specialisti in asigurari - Gavril Muresan si Ileana Cucos, societatea Asigurari "Ion Tiriac", denumirea fiind schimbata dupa preluarea unei participatii de 51% de catre grupul german Allianz in anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Tiriac, dar a ramas presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), functie pe care o ocupa din 1997 si pentru care a fost reales in 2010, cu un mandat de trei ani.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR s-a constituit in anul 1994, ca organizatie profesionala a pietei de asigurari . UNSAR reprezinta 22 de companii de asigurare, care detin impreuna o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri