In primele sase luni ale anului 2011, numarul tranzactiilor de tipul M&A in tarile din Europa Emergenta (incluzand Europa Centrala si de Sud-Est si Comunitatea Statelor Independente) a atins 1.940, reprezentand o crestere de aproximativ 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-o analiza DealWatch.
In primul semestru din 2010, s-au inregistrat 94 de tranzactii cu o valoare totala de peste 100 de milioane de euro, din care 10 tranzactii au depasit pragul de 1 miliard de dolari.

Valoarea totala a tranzactiilor M&A in regiune in primele sase luni din 2011 a crescut cu 77% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 94 de miliarde de euro.

Cea mai importanta tranzactie din regiune, dupa valoare, a fost preluarea Polyus Gold, cea mai mare companie de minerit aurifer din Rusia, de catre KazakhGold pentru 8,7 miliarde de euro. In urma achizitiei, va rezulta cea mai mare companie de minerit aurifer dupa productie listata la Bursa din Londra. Compania este controlata de Mikhail Prokhorov (36,4%) si Suleiman Kerimov (37,9%).

A doua tranzactie ca marime a fost realizata in Polonia, fiind reprezentata de preluarea pachetului majoritar al companiei de telecomunicatii Polkomtel, de catre un investitor privat, pentru 4,5 miliarde euro.

Top 20 de tranzactii in Europa Emergenta dupa valoare (H1 2011) - click pentru marire




Sursa tabel: Dealwatch


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri