In primele sase luni ale anului 2011, numarul tranzactiilor de tipul M&A in tarile din Europa Emergenta (incluzand Europa Centrala si de Sud-Est si Comunitatea Statelor Independente) a atins 1.940, reprezentand o crestere de aproximativ 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-o analiza DealWatch.

In primul semestru din 2010, s-au inregistrat 94 de tranzactii cu o valoare totala de peste 100 de milioane de euro, din care 10 tranzactii au depasit pragul de 1 miliard de dolari.

Valoarea totala a tranzactiilor M&A in regiune in primele sase luni din 2011 a crescut cu 77% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 94 de miliarde de euro.

Cea mai importanta tranzactie din regiune, dupa valoare, a fost preluarea Polyus Gold, cea mai mare companie de minerit aurifer din Rusia, de catre KazakhGold pentru 8,7 miliarde de euro. In urma achizitiei, va rezulta cea mai mare companie de minerit aurifer dupa productie listata la Bursa din Londra. Compania este controlata de Mikhail Prokhorov (36,4%) si Suleiman Kerimov (37,9%).

A doua tranzactie ca marime a fost realizata in Polonia, fiind reprezentata de preluarea pachetului majoritar al companiei de telecomunicatii Polkomtel, de catre un investitor privat, pentru 4,5 miliarde euro.

Top 20 de tranzactii in Europa Emergenta dupa valoare (H1 2011) - click pentru marire

Sursa tabel: Dealwatch


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si