Pretul aurului a atins noi maxime istorice la inceputul acestei saptamani, uncia de aur fiind cotata la 1.600 de dolari. Pe plan local, Banca Nationala a Romaniei a anuntat o referinta de aproape 156 de lei pentru un gram de aur.
Aurul se tranzactioneaza pe pietele internationale la pretul de 1.600 dolari/uncie, in crestere cu 4% fata de acum o luna si cu peste 16% fata de nivelul de la inceputul anului.

Banca Nationala a Romaniei a cotat gramul de aur la aproape 156 de lei la inceputul acesti saptamani, in crestere cu 7,5% fata de acum o luna.

Profitand de criza economica de pe plan international si de slabiciunea marilor valute de pe glob, cotatia aurului a urcat intr-un ritm alert in ultimele luni. Investitorii speriati de amploarea crizei datoriilor din Zona Euro au decis sa isi protejeze averile cu ajutorul aurului. Aurul este privit ca o alternativa mult mai sigura la investitiile in actiuni, obligatiuni sau active imobiliare, iar randamentele pe care le genereaza sunt extrem de generoase.

Austriecii de la Erste Group estimeaza ca pretul unciei de aur va ajunge peste 12 luni la 2.000 de dolari, iar peste 2-3 ani la 2.300 de dolari, cu aproape 50% mai mare fata de nivelul din prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri