Moneda nationala s-a tranzactionat la cotatii usor sub 4,27 lei/euro in a doua parte a zilei, pe o piata linistita, in timp ce valutele din regiune au ramas pe depreciere in raport cu euro.
In jurul orei 16:30 schimburile se perfectau la 4,2640 - 4,2670 lei/euro, aproape de nivelul de vineri seara, de 4,2635 - 4,2665 lei/euro, conform Mediafax.

La deschidere bancile cotau euro la 4,2670 - 4,2700 lei, iar in prima parte a zilei cursul a atins un maxim de 4,2760 - 4,2790 lei/euro. Spre jumatatea zilei cotatiile au inceput sa scada usor, fluctuand aproape de 4,17 lei/euro, nivel sub care s-au mentinut si in a doua parte a sesiunii.

"Nicio informatie economica importanta nu este programata pentru a fi anuntata astazi (luni, n.r), iar atentia participantilor la piata pare sa se concentreze din nou asupra tarilor cu un nivel ridicat al datoriei publice, o intalnire a oficialilor europeni urmand sa aibe loc joi", arata un raport emis luni de ING Bank.

Valutele din regiune si-au pastrat scaderile consemnate inca de la inceputul tranzactiilor, de circa 0,7%.

Desi rezultatele testelor de stres publicate vineri au fost mai optimiste decat estimarile, acestea au fost criticate de analisti deoarece nu aplica, in scenariile luate in calcul, si eventualitatea restructurarii unor datorii de stat din portofoliu, dar si pentru ca pragul minim al ratei capitalului de rang intai (Tier 1) este considerat prea mic.

Testele de stres aplicate bancilor europene au aratat ca opt dintre aceste nu au promovat verificarea si au nevoie de capital suplimentar de 2,5 miliarde de euro.

BNR a anuntat luni pentru euro un curs cu 0,32 bani mai redus, de 4,2685 lei/euro, in timp ce in raport cu francul elvetian leul a atins un nou minim record, de 3,7187 lei/franc.

In raport cu francul, paritatea a crescut cu 3,32 bani, de la 3,6855 lei/euro vineri. Francul elvetian, considerat de investitorii din intreaga lume un activ sigur in perioade de criza, a continuat sa castige teren in fata euro, atingand luni un nou record.

Leul s-a depreciat usor si fata de dolar, iar referinta a urcat cu 2,35 bani, de la 3,0133 lei/dolar la 3,0368 lei/dolar.

Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut de la 2,37 - 2,87% la 2,2 - 2,7%, iar dobanzile pentru sumele plasate la o saptamana au coborat de la 2,67 - 3,17% la 2,55 - 3,05%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri