Aceasta optiune ridica numarul de actiuni emise in cadrul majorarii de capital la 64.848.960, iar fondurile totale generate au ajuns la nivelul de 2,918 miliarde euro.
Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) anunta ca optiunea de over allotment (alocarea unui pachet suplimentar de actiuni in vederea prevenirii efectelor unor ordine de actiuni neconfirmate) a fost exercitata pe deplin de catre sindicatul responsabil cu plasarea actiunilor, rezultand un numar de 5.895.360 actiuni noi emise. in urma acestui exercitiu, numarul total de actiuni emise ca urmare a operatiunii de majorare a capitalului va fi de 64.848.960, generand fonduri totale de 2,918 miliarde euro.

Ca urmare a acestui exercitiu, Erste Bank si-a majorat capitalul cu 26,7%.

Considerand acest pachet suplimentar de actiuni, DIE ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung, cel mai mare dintre actionarii Erste Bank, va detine o cota de actiuni de 30,5%.

Erste Bank, Goldman Sachs si JPMorgan au actionat in comun in calitate de Garanti Principali si Coordonatori Globali in cadrul procesului de vanzare de actiuni. Sindicalizarea a mai inclus Citigroup, CSFB si ABN AMRO Rothschild.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »