Libra Bank, un jucator de nisa de pe piata locala, a obtinut in 2010 un profit in suma de 10,08 milioane de lei, conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). Banca a continuat sa faca profit si in prima jumatate din 2011, nivelul acestuia fiind de 9,15 milioane de lei.
Libra Bank a inregistrat, la sfarsitul anului 2010, un rezultat pozitiv in suma de 10,08 milioane lei. Activele bancii, pentru aceeasi perioada, insumau 586 milioane de lei, in scadere cu 5,8% fata de nivelul inregistrat la finalul anului anterior.

“Rezultatele din 2010 se explica prin faptul ca am fost printre primii care au reactionat concret la primul semn al crizei. Dimensiunea bancii, coroborata cu un plan consistent, coerent, care a functionat foarte bine, ne-a ajutat sa avem viteza de reactie. Nu am creditat excesiv in valuta si nici in zone considerate riscante. Am evaluat garantiile in conformitate cu conditiile de piata, adica prudent”, explica Emil Bituleanu, presedintele Libra Bank

Libra Bank a realizat in prima jumatate din 2011 un profit cumulat in suma de 9,15 milioane lei.

Banca inregistra la finalul lui 2010 o rata a solvabilitatii de 15,6%, cu 0,9 puncte procentuale mai mare fata de media sistemului bancar (de 14,7%).

“Vom continua pe directia strategica adoptata in 2010, dar in acelasi timp, vrem mai mult. De aceea, tinand cont de evolutiile tehnologiei, pentru anul 2011 – ne-am propus sa ne orientam puternic spre zona serviciilor online, oferind clientilor nostri servicii virtuale care ii vor plasa inaintea competitorilor, servicii care nu se vor limita la serviciile clasice disponibile in prezent in mediul bancar", afirma Bituleanu.

Presedintele Libra Bank a adaugat: "De la inceputul acestui an am adaugat retelei teritoriale o noua sucursala in Bucuresti si alta la Cluj, urmand ca pana la sfarsitul lui 2011 sa deschidem alte noi sucursale in Timisoara si Bucuresti. Luna aceasta vom deschide de asemenea o sucursala in China Town, noul centru comercial din Voluntari, inaugurat de catre comunitatea chineza locala“.

Libra Bank este o institutie de credit axata pe finantarea profesiilor liberale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri