Raiffeisen Bank- Holding a cumparat banca ruseasca Impexbank in totalitate (100%), tranzactie care va fi supusa aprobarii autoritatilor din Rusia si Austria. Un acord an acest sens a fost semnat noaptea trecuta la Viena. Acesta noua achizitie marcheaza pentru Raiffeisen international accelerarea extinderii pe piata de retail din Rusia. In urma ancheierii acestei tranzactii, Raiffeisen International va deveni cel mai mare grup bancar strain prezent pe piata ruseasca.

O banca de retail de succes, cu o retea puternica an toata tara

Impexbank a fost infiintata in 1993 de cateva companii rusesti. Inca din prima etapa, activitatea bancii a fost axata pe retail banking, avand o retea de 190 de unitati si alte 350 pucte de vanzare pentru credite de consum. La 30 iunie 2005 banca avea active totale de 1,2 milioane de euro, un profit net de 9 milioane de euro si 4320 de angajati.

Acesta achizitie sporeste atat prezenta noastra pe piata din aceasta regiune si largeste segmentul de clienti carora ne adresam. Programul nostru de extindere pentru reteaua din Rusia este complet acum si ne vom concentra pe atragerea de noi clienti de retail si IMM an antrega tara a spus Herbert Stepic, CEO al Raiffesen International

Pretul de achizitie va fi de maximum 550 milioane de dolari

Raiffeisen International va efectua plata in doua transe. Prima transa de pana la 500 de milioane de dolari va fi platita de Raiffeisen International dupa publicarea rezultatelor financiare auditate pe anul 2005, iar a doua transa, de pana la 50 milioane de dolari va fi platita dupa prezentarea rezultatelor financiare auditate pe 2006.

Raiffeisen International este consecvent stategiei sale de a se antari pe pietele cu o crestere economica puternica

Piata bancara din Rusia este de departe cea mai mare din Europa Centrala si de Est. In urma achizitiei Impexbank, Raiffeisen International a devenit cel mai mare grup bancar strain prezent pe piata ruseasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri