Provident Financial a ajuns la un portofoliu de 226.000 de clienti cu credite de consum

Profident Financial Romania, companie specializata in acordarea de credite de consum, a obtinut in ultimul an 39.000 de noi clienti, numarul total al acestora urcand la 226.000 la finalul primului semestru din 2011. Compania a acordat in aceasta perioada credite de 6 milioane de euro.

Compania a emis pe plan local. in prima jumatate din 2011 imprumuturi in valoare totala de peste 46 milioane de euro, in crestere de la 40 milioane de euro in primul semestru din 2010.

Veniturile companiei s-au apropiat de 30 milioane de euro in primele sase luni din 2011, in timp ce profitul operational brut conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) a fost de 0,57 milioane de euro.

„Data fiind imbunatatirea increderii consumatorilor si stabilizarea economiei locale, consideram ca este oportun sa reluam extinderea controlata a operatiunilor in zone noi”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania. In iunie, compania a deschis primul punct de lucru in nordul tarii, la Suceava, ca parte a unor investitii de peste 16 milioane de euro, realizate de companie in infrastructura si personal in primele sase luni din 2011.

Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 106 milioane de euro, sustin oficialii companiei.

„In semestrul al doilea vom continua sa extindem operatiunile in cel putin trei zone noi – in Botosani, Alba-Iulia si Turda. Vom continua sa investim in oamenii nostri si in dezvoltarea operatiunilor si ne asteptam sa ajungem la acoperire nationala in urmatorii ani”, a adaugat
Russell Johnsen.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,3 milioane de clienti in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri