Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea brokerilor Asset Incon Plus Broker de Asigurare si Fem - Broker de Asigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii, a anuntat supraveghetorul pietei de asigurari.
“In urma modificarilor legislative pe care le-a promovat anul trecut, CSA acorda o atentie mult mai mare verificarii calitatii managementului brokerilor de asigurare. CSA se preocupa ca aceasta sa fie la cel mai inalt nivel, astfel incat sa fie un factor de eficientizare a activitatii desfasurate de brokerii de asigurare si, implicit, de crestere a gradului de protectie a consumatorilor care apeleaza la serviciile lor”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu (foto).

CSA a solicitat societatii Asset Incon Plus Broker de Asigurare desemnarea unui nou conducator executiv si transmiterea documentelor in vederea aprobarii. Societatea nu a dat curs solicitarii, desi lipsa unui conducator executiv aprobat de CSA constituie contraventie conform Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Decizia 494/18.07.2011 a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

De asemenea, Consiliul CSA a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale Fem - Broker de Asigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

Unul din motivele care au condus la aplicarea acestei sanctiuni este faptul ca societatea nu are conducator executiv aprobat de CSA, conform legislatiei in vigoare, persoana propusa de societate pentru aceasta functie neavand cunostintele legislative necesare sa conduca si sa coordoneze activitatea zilnica, dupa cum a rezultat in urma interviului sustinut la CSA in vederea evaluarii competentelor profesionale.

Mai mult, societatea nu a transmis in termen raportarile anuale, situatiile financiare aferente exercitiului financiar 2010, precum si raportarile aferente trimestrului I din 2011 in format letric si electronic, conform dispozitiilor legale in vigoare.

Decizia 495/18.07.2011 a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor subliniaza faptul ca masurile dispuse in cazul societatilor mentionate nu au implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate, acestea continuand sa isi produca efectele in conditiile stabilite la data semnarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri