Fitch confirma ratingurile BT, UniCredit Tiriac si ProCredit Bank

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile pentru credite pe termen lung ale Bancii Transilvania, UniCredit Tiriac Bank si ProCredit Bank Romania, scrie Mediafax.

Calificativul Bancii Transilvania pentru imprumuturi pe termen lung in valuta a fost confirmat la "BB-", iar cel pe perioada scurta la "B", cele ale UniCredit Tiriac Bank la "BBB+/F2", iar cele ale ProCredit Bank la "BB+/B", se arata intr-un comunicat al Fitch. In cazul ProCredit Bank, agentia a confirmat si ratingurile in lei, tot la "BB+/B". Calificativele pe termen lung au toate perspectiva stabila.

Reafirmarea ratingurilor Bancii Transilvania reflecta, printre altele, structura diversificata si stabila de finantare si lichiditatea confortabila, noteaza agentia.

In cazul UniCredit Tiriac Bank, decizia reflecta opinia Fitch ca sprijinul, la care se poate astepta din partea bancii-mama UniCredit, ramane ridicat, daca acesta va deveni necesar. Ratingul bancii este limitat de plafonul de tara al Romaniei ("BBB+").

Atingerea unei calitati bune a activelor este principala provocare a bancii, potrivit analistilor agentiei. Rata imprumuturilor neperformante era de 11,5% in martie, usor sub media sectorului bancar.

Confirmarea ratingurilor ProCredit Bank Romania refelecta opinia Fitch ca grupul ProCredit Holding AG, principalul actionar, ramane angajat in sustinerea bancii si exista o probabilitate moderata de sprijin din partea acestuia, avand in vedere forta financiara a grupului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri