CIG Romania Asigurari de Viata, companie ce functioneaza ca sucursala a CIG - Kozep-Europai Biztosito, a lansat o asigurare de viata de tip unit-linked cu protectie pentru capitalul investit.
"In mod obisnuit, indemnizatia este calculata drept numarul de unitati inmultit cu valoarea unitatii la data expirarii contractului. In cazul Gold Age Pro, pretul unitatilor luat in considerare la maturitate este maximul istoric inregistrat de acestea pe intreaga perioada contractuala", a declarat Sandor Csepeli, CEO al CIG Romania.

Partea de investitie a asigurarii de viata Gold Age Pro poate fi suplimentata prin top-up-uri, care pot fi achitate in orice moment al perioadei contractuale si pot avea orice valoare. Pentru aceste prime suplimentare nu se percepe comision, sumele nete fiind investite de catre fondurile Aberdeen Asset Management, Concorde si Pioneer Investments.

De asemenea, contractantul isi poate gestiona propriul portofoliu de investitii folosind serviciul Navigator. In plus, isi poate restructura portofoliul conform disponibilitatii sale la risc - modificarea portofoliului se poate realiza de doua ori pe an, fara costuri aditionale, potrivit companiei.

„Scopul serviciului Navigator si al optiunii stop-loss / start-gain este de a reduce impactul negativ al fluctuatiilor de randament de pe pietele de capital. Prin intermediul acestui serviciu gratuit dorim sa reducem la minim pierderile in cazul scaderii preturilor unitatilor si de a maximiza profitul in momentul in care pretul unitatilor creste, prin operarea unui transfer automat al capitalului acumulat dintr-un fond in altul”, a spus Csepeli.

Fondurile de investitii sunt diferite in functie de tipul de asigurare incheiata, pe perioada determinata sau pe perioada nedeterminata. Pentru primul tip, fondul de investitii este Fondul de investitii international mixt cu protectie de capital in Euro Gold Age Pro care ajunge la maturitate in 2025, 2030, 2035 si 2040.

In cazul in care un contract ajunge la maturitate in 2025 si detinatorul politei doreste sa extinda durata contractului, el isi poate transfera capitalul in unul dintre celelalte trei fonduri.

In ceea ce priveste contractele cu durata nedeterminata, investitiile se pot face in: Fondul de Investitii din China pentru Actiuni, Fondul de Investitii al Pietelor in curs de Dezvoltare pentru Actiuni, Fondul de Investitii din India pentru Actiuni, Fondul de Investitii International de Obligatiuni in Euro, Fondul de Investitii International Mixt, Fondul de Investitii Monetar, Fondul Warren Buffet si Fondul de Investi?ii pentru Profit Total in Euro. Toate fondurile sunt denominate in moneda euro.

Fiind un produs de asigurare, Gold Age Pro are si o componenta de protectie financiara, reprezentata de suma mai mare, intre valoarea contului si suma asigurata, in caz de deces din orice cauza. Suma asigurata poate fi de maxim 20.000 euro. Primele de asigurare pot fi achitate conform frecventei de plata selectate - anual, semestrial sau trimestrial - in moneda stipulata in contract.

La maturitatea contractului, beneficiarul primeste indemnizatia de asigurare, fie ca plata unica, fie ca anuitati pe durata determinata sau ca anuitati viagere, fie o combina?ie intre acestea.

Caracteristicile acestei polite de asigurare, in special faptul ca garanteaza capitalul investit, pot transforma Gold Age Pro intr-un supliment sau intr-un substitut al pensiei de stat sau intr-un fond de studii pentru copii.

Varsta maxima a persoanei asigurate la data semnarii contractului de asigurare este de 60 de ani, iar varsta minima este de 18 ani.

CIG Romania, parte a CIG Group, a fost fondata in 2009, actiune care face parte dintr-un plan de anvergura care are ca scop extinderea succesului de pe piata din Ungaria si pe alte piete din regiune.

Grupul CIG a fost infiintat in Ungaria in primavara anului 2008 si a reusit ca in primul an de activitate sa devina lider pe piata unit-linked din Ungaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri