Volksbank Romania trece sub controlul direct al Volskbank AG

Volksbank Romania va fi detinuta in mod direct de catre Volksbank AG din luna septembrie, dupa perfectarea tranzactiei de vanzare a diviziei internationale Volksbank International (VBI) catre banca rusa de stat Sberbank, operatiune care nu vizeaza si Romania.

Actionarii Volksbank International vor deveni actionarii directi ai Volksbank Romania odata cu perfectarea tranzactiei de vanzare a VBI catre Sberbank, astfel ca Volsksbank AG va detine 51% din Volksbank Romania, DZ Bank-WGZ Bank - 24,5% si Banques Populaire (Franta) - 24,5%, a declarat presedintele sucursalei din Romania, Johann Lurf, citat de Mediafax.

"Este adevartat ca Volskbank AG a afirmat interesul inclusiv pentru vanzarea sucursalei din Romania, dar o schimbare de actionariat nu va avea loc mai devreme de 3-5 ani", a spus el.

La jumatatea lunii iulie Sberbank si Volksbank au incheiat un memorandum privind tranzactia de preluare, operatiunile din Romania nefiind incluse in tranzactie.

VBI inglobeaza operatiunile Volksbank din afara Austriei, din Romania, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina.

Divizia din Romania are cea mai mare pondere in activele companiei, de 4,7 miliarde euro la sfarsitul lunii martie, fiind urmata de Cehia (2 miliarde euro), Ungaria (2 miliarde euro) si Slovacia (1,4 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri