Recuperarea veniturilor din operatiuni de baza continua pe piata locala in acelasi timp cu avansul creditarii si depozitelor, se arata in raportul financiar al grupului, scrie Mediafax.

In primul trimestru, divizia din Romania a avut o pierdere de 6,4 milioane de euro, urmata de un rezultat negativ de 3,7 milioane de euro in trimestrul al doilea.

Veniturile din operatiuni bancare ale Millennium Romania au urcat cu 22% in primele sase luni ale anului, de la 12 milioane de euro la 14,6 milioane de euro. Costurile operationale au avansat nesemnificativ, de la 20,5 milioane de euro la 20,7 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a avansat cu aproape 4%, de la 344 milioane de euro in decembrie la 357 milioane de euro. Fata de sfarsitul primului semestru al anului trecut, soldul imprumuturilor a urcat cu 14,5%. Grupul portughez noteaza nivelul ridicat al creditelor neperformante din Romania, de 12% din total portofoliu.

Citeste si:

Depozitele au scazut cu 12% fata de decembrie, de la 282 milioane de euro la 248 milioane de euro. Comparativ cu iunie anul trecut, depozitele au avansat cu 12,3%.

Reteaua de sucursale a Millennium Romania a stagnat in perioada aprilie-iunie la 66, dupa ce in primul trimestru banca a renuntat la opt unitati.
Grupul a prezentat, odata cu anuntarea rezultatelor financiare, si agenda strategica pentru noul context. In noua strategie a Millennium, operatiunile europene, in afara de piata de origine Portugalia, sunt definite ca "non-core" si vor fi supuse unei evaluari.

Daca in cazul Poloniei, banca analizeaza o posibila vanzare a operatiunilor, pentru Grecia vizeaza reducerea expunerii, iar pentru Romania stabilizarea operatiunilor si reducerea impactului negativ asupra rezultatelor. Millennium Bank Romania, in prezent al 18-lea jucator pe piata bancara romaneasca, ar urma sa ajunga pe zero in trei ani, potrivit asteptarilor grupului.

Profitul la nivel de grup a scazut aproape la jumatate, de la 163 milioane de euro la 88,4 milioane de euro, ca urmare a castigurilor mai mici din activitati de trading si a avansului provizioanelor, cauzat de criza datoriilor din Portugalia. Analistii consultati de Reuters anticipau un profit net de 100 de milioane de euro.