Veniturile operationale nete ale Emporiki Bank Romania au crescut cu 30% in primul semestru, la 7,95 milioane de euro, de la 6,14 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Mediafax.

La nivelul grupului Emporiki, veniturile operationale nete au avansat cu 2,6%, de la 368,4 milioane euro la 378 milioane euro.

Emporiki a raportat, vineri, pierderi de 451 milioane de euro pentru trimestrul al doilea, din cauza cresterea costurilor de finantare si a creditelor neperformante peste asteptari. In primele sase luni, pierderile au fost de 610,6 milioane de euro.

Portofoliul de imprumuturi era la sfarsitul lui iunie de 22,6 miliarde euro, in scadere cu 1,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Soldul depozitelor a scazut usor fata de martie, cu 150 milioane euro, la 11 miliarde de euro. Fata de intervalul similar din 2010, declinul a fost de 14,7%.

Provizioanele pentru credite neperformante au fost in primul semestru de 498,4 milioane euro, excluzand deprecierea cu 71,4 milioane euro a portofoliului de obligatiuni suverane elene, si s-au mentinut la un nivel ridicat din cauza conditiilor economice si de piata dificile.

Emporiki Bank a intrat pe piata din Romania in 1996 si are in prezent o retea de 34 de unitati operationale, dintre care 14 in Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri