Banca Comerciala Romana (BCR) va imprumuta Primaria Voluntari (judetul Ilfov) cu suma de 237,4 milioane de lei (56 milioane euro) pe o perioada de 20 de ani, bani care vor fi folositi pentru cofinantarea unor investitii si refinantarea datoriei autoritatii locale, informeaza Mediafax.

Contractul de imprumut a fost semnat in luna iunie, in urma unei licitatii la care au depus oferte BCR si o alta banca.

Comisioanele si dobanzile pe care le va plati Primaria Voluntari pe perioada imprumutului se ridica la 204,31 milioane de lei.

Imprumutul si costurile asociate vor fi rambursate din sursele primariei, precum si din fonduri europene, se specifica in caietul de sarcini al licitatiei.

Primaria Voluntari estimeaza pentru acest an venituri de 218,56 milioane lei, acestea urmand sa creasca usor in 2012, la 222,93 milioane de lei.

La nivelul anului 2030, primaria a estimat ca veniturile vor atinge 354,5 milioane de lei, potrivit datelor din documentatia anuntului de participare, publicat la inceputul lunii aprilie.

Primaria Voluntari a incercat si in 2010 sa imprumute sume mari pentru realizarea unor proiecte de interes public si refinantarea unor datorii ale bugetului local, precum si pentru asigurarea prefinantarii si/sau cofinantarii proiectelor care beneficiaza de fonduri externe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri