Daunele avizate ca urmare a accidentelor produse de vehiculele inmatriculate la Sud de Dunare au crescut cu 31% in primele 6 luni ale anului curent, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Statistici

Despagubiri

In primele 6 luni ale anului curent, numarul dosarelor de dauna avizate ca urmare a accidentelor rutiere provocate pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut cu 31% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 1.798 de dosare de dauna.

Acestea reprezinta 34,6% din numarul total de 5.190 de dosare avizate in semestrul I al anului 2011 ca urmare a accidentelor produse in tara noastra de vehiculele inmatriculate in Uniunea Europeana si alte state membre ale Sistemului International Carte Verde.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, aceasta pondere a crescut cu 7,4 puncte procentuale.

Pe locurile urmatoare se situeaza: Italia (cu 584 dosare de dauna avizate), Spania (526 dosare), Germania (478 dosare), Ungaria (391 dosare) si Franta (313 dosare). Prin urmare, accidentele produse de vehiculele inmatriculate in aceste 6 tari au condus la avizarea unui numar cumulat de 4.090 dosare de daune (78,8% din total), in crestere cu 4,3% fa?a de anul trecut, aceeasi perioada.

Se constata astfel ca daunele avizate ca urmare a accidentelor produse de vehiculele din Bulgaria sunt in continua crestere, numarul acestora evoluand pe acelasi trend puternic ascendent pe care s-a inscris inca de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In tot anul 2010, numarul acestora a fost de 3.155, fata de 204 cat s-a inregistrat in 2006, adica de 15 ori mai mare.

“Incepand de astazi, proprietarii de vehicule din Romania vor putea gasi pe site-ul nostru un set de informatii utile care explica cui trebuie sa se adreseze pentru a obtine despagubirile in asemenea situatii, in functie de locul unde s-a produs accidentul si de tara in care este inmatriculat vehiculul vinovat. Speram ca aceste informatii vor fi binevenite, mai ales ca este perioada de concedii”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu (foto).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC - Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri