Fostul director general al diviziei din Asia a grupului AIG Mark Wilson incearca sa atraga investitori privati pentru a licita la achizitia unor active ale grupului britanic Aviva, intre care si operatiunile din Romania, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Financial Times (FT).
Wilson s-ar afla in faza initiala a procesului de strangere de fonduri, noteaza FT, iar o sursa apropiata bancherului a afirmat ca exista si alte oportunitati pe care le-ar lua in considerare, noteaza Mediafax. Wilson a plecat de la AIA dupa ce a esuat vanzarea companiei catre Prudential

Aviva analizeaza posibila vanzare a operatiunilor mai mici din Europa de Est si Asia, pentru a se concentra pe 12 piete cheie, noteaza FT.

Pietele "non-core" din Europa de Est includ Romania, Ungaria si Cehia, fiind evaluate de analisti la circa 100 de milioane de lire sterline, in timp ce afacerile din Asia, care includ Singapore, Malaezia, Coreea de Sud, Indonezia, Sri Lanka si Hong Kong, ar putea aduce fonduri de 400 de milioane de lire.

O oferta de achizitie a tuturor operatiunilor "non-core" ale Aviva ar atrage atentia grupului, potivit unei surse, chiar daca este greu de imaginat cum ar functiona acestea ca o singura companie.

Wilson a declarat, recent, intr-un interviu pentu FT, ca exista suficient capital disponibil pentru investitii pe pietele emergente si ca analizeaza o serie de oportunitati.

Activitatile din Europa ale Aviva nu au atras, inca, un interes major, potrivit bancherilor, deoarece au dimensiuni relativ mici, iar multi posibili cumparatori sunt inca nesiguri in privinta unui nou set de reglementari europene privind cpitalulul.

Ziarul Financiar a relatat in iulie, citand surse din piata, ca grupul Aviva cauta cumparator pentru compania locala de asigurari de viata, dupa ce Romania nu a fost trecuta pe lista pietelor strategice spre care puternicul asigurator international intentioneaza sa-si canalizeze atentia.

Grupul este prezent in Romania prin intermediul Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii (pensii private obligatorii). Subscrierile Aviva Asigurari de Viata au scazut anul trecut cu 12%, la 21,1 milioane de euro, pe fondul caderii segmentului de bancassurance si reducerii disponibilitatii populatiei de a se angaja in planuri financiare pe termen lung in aceasta perioada.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri