Seful statului Traian Basescu recomanda ca economiile facute de Romania in primul semestru sa fie folosite pentru acoperirea deficitului de la fondul de pensii, in detrimentrul majorarii salariilor taiate anul trecut.
Presedintele a explicat marti la Radio Romania Actualitati ca cei care au lansat zvonurile ca salariile ar putea fi majorate din acest an au uitat sa precizeze ca Romania trebuie a completeze 14,2 miliarde lei la bugetul fondului de pensii.

“Daca am facut o economie de 2 miliarde de lei, de ce sa nu folosim acesti bani pentru a acoperi din datoria imensa de la fondul de pensii?”, a explicat Basescu.

Pe de alta parte, seful statului a recunoscut ca salariile bugetarilor ar fi putut fi marite imediat cu cateva procente, dar miscare cea mai corecta este sa reducem din datoriile imense de la fondul de pensii, in timp ce situatia Romaniei poate fi comparata cu mersul pe sarma.

“Orice miscare gresita poate fi asemuita cu miscarea unuia care merge pe sarma”, a mentionat Basescu.

Astfel, seful statului a precizat ca obiectivul de recuperare a salariilor taiate continua, iar acestea vor fi majorare din 2012 daca nu apar derapaje, in contextul in care Romania este depedenta de ce se intampla in Uniunea Europeana.

Traian Basescu a adaugat ca in prezent Romania sta mult mai bine decat Spania, Italia, Irlanda, Portugalia, Grecia si multe alte tari din punct de vedere al echilibrului macroeconomic.

Cum comentati? Credeti ca Romania sta mai bine din punct de vedere economic decat tarile de mai sus?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri