Allianz-Tiriac a lansat o solutie facultativa de asigurare de locuinta, in contextul apropierii termenului limita de conformare la prevederile Legii 260/2008, adresata persoanelor cu venituri medii si reduse, potrivit companiei.
Solutia facultativa de asigurare a locuintei, denumita Primera „se adreseaza persoanelor cu venituri medii si reduse, ce detin in proprietate locuinte situate in orasele mici, in zonele semi-urbane si in mediul rural”, potrivit Ilenei Cucos, director general adjunct in cadrul Allianz-Tiriac, responsabil cu activitatile de distributie si vanzari ale companiei.

Primera ofera protectie completa pentru locuinte cu suprafete utile de pana la 85 metri patrati si a caror suma asigurata nu depaseste 160.000 lei. Pentru acoperirile standard enumerate, tariful de prime pentru Primera pleaca de la 62 de lei pe an si ajunge la 330 de lei.

Valoarea sumei asigurate printr-o polita Primera este mai mare decat echivalentul a 20.000 de euro (n.r. suma maxima asigurabila prin politele obligatorii PAID) si acopera atat riscurile catastrofice naturale, cat si principalele riscuri de baza, precum incendiu, trasnet, explozie, furtuna, vijelie, tornada, ploaie torentiala, furt, etc.

Clientii fideli companiei, care efectueaza plata primei anuale intr-o singura transa sau detin sau incheie polite de asigurari auto sau/si de viata emise de Allianz-Tiriac, beneficiaza de reduceri. De asemenea, in perioada 1 august-31 septembrie, Allianz-Tiriac ofera reduceri de pana la 35% la achizitionarea celorlalte produse de asigurare a locuintelor din portofoliu.

Un apartament construit dupa 1977 situat in Arad, Constanta, Timis sau Suceava, spre exemplu, cu o suprafata utila de pana la 75 metri patrati, evaluat la o valoare de 160.000 de lei poate fi asigurat pentru riscurile catastrofice si principalele riscuri de baza cu o prima anuala de circa 130-140 de lei.

In primul trimestru din acest an, subscrierile din prime realizate de Allianz-Tiriac au scazut cu 7%, la 256,4 milioane lei, comparativ cu rezultatul de 277 milioane lei inregistrat la finele lunii martie 2010. Profitul inainte de impozitare, conform IFRS, a atins 3 milioane de lei.

Compania se situeaza pe pozitia a doua in clasamentul general al asiguratorilor din Romania pe 2010, in urma liderului Astra Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri