Veniturile ING pe piata romaneasca, pe segmentul de servicii bancare destinate populatiei, au crescut in trimestrul al doilea datorita volumului mai ridicat de creditare si imbunatatirii marjelor, potrivit unui raport transmis joi de grupul financiar olandez.
"Rezultatul de baza inainte de taxe al diviziei Retail Central Europe a fost de 28 milioane euro, fata de 27 milioane euro in aceeasi perioada a lui 2010. Veniturile mai mari din Polonia si Romania au fost compensate partial de presiuni pe marjele din Turcia (...) Venitul total de baza a crescut cu 3,3%, la 252 milioane euro, de la 244 milioane euro in trimestrul al doilea al lui 2010", se arata in raportul ING citat de Mediafax.

ING are in Romania operatiuni pe piata bancara, a asigurarilor si fondurilor de pensii.

La nivel global, profitul net al grupului a crescut cu 24,4% in trimestrul al doilea, la 1,5 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, in pofida unui provizion suplimentar de 310 milioane euro constituit pentru acoperirea pierderilor pe obligatiunile de stat grecesti detinute, transmite Reuters.
Creditorii privati ai Greciei au acceptat sa inregistreze o pierdere de 21% pe datoriile statului elen care vor ajunge la maturitate inainte de 2020, in celui de-al doilea acord de "bailout" incheiat luna trecuta de liderii europeni si institutiile financiare internationale.

BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, a inregistrat o pierdere de 534 milioane euro in urma acestui acord, iar Societe Generale, propietarul BRD, a alocat un provizion de 395 milioane euro in trimestrul al doilea din acelasi motiv.

ING detinea la finele lunii martie creante de 1,4 miliarde euro de la statul elen.

Grupul a aratat ca nu va plati dividende interimare aferente celui de-al doilea trimestru, din cauza unui mediu financiar dificil, "cerintelor regulatorii tot mai mari" si obiectivului de a restitui ajutorul de stat primit in 2008 de la guvernul olandez.

ING mai are de platit 4,5 miliarde euro catre stat, suma care include ultimele fonduri datorate plus o prima de 50%. Compania vrea sa finalizeze restituirea ajutorului de stat pana in mai 2012.

"Operatiunile de asigurari din Statele Unite si Europa fac progrese bune in privinta imbunatatirii performantelor, pregatindu-se in acelasi timp pentru oferte publice initiale separate", a declarat intr-un comunicat directorul general al grupului, Jan Hommen.

ING vinde active si intentioneaza sa-si listeze operatiunile de asigurari incepand de anul viitor, in conformitate cu conditiile impuse de Comisia Europeana in schimbul avizarii ajutorului de stat si garantiilor guvernamentale primite in 2008 de la Olanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri