MFP a atras 372,2 mil. lei prin obligatiuni la 5 ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 372,2 milioane lei prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la cinci ani, putin peste jumatate din valoarea indicativa a emisiunii, de 700 milioane lei, la un randament in crestere usoara, de 7,35%, conform Mediafax.

Valoarea totala a subscrierilor a fost de 926,2 milioane lei. Titlurile ajung la scadenta in aprilie 2016.

Piata se astepta la un randament in usoara crestere, avand in vedere turbulentele de pe pietele globale, iar in acest caz ministerul sa emita titluri sub suma vizata.

La licitatia din luna iunie pentru astfel de titluri, Finantele au imprumutat 500 milioane lei, la un randament de 7,3%.

Institutia a anuntat ca vrea sa imprumute in luna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, aceeasi valoare fiind prevazuta si in programul aferent lunii iulie, desi suma imprumutata a fost mai mare.

Urmatoarea licitatie este programata luni, 8 august, cand Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la un an, de 700 milioane lei.
Pe piata locala, Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 34,62 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri