Subsidiara din Romania a grupului, Groupama Asigurari, a subscris in primul semestru prime de 84 milioane de euro, in scadere cu 12,8% fata de perioada similara a anului anterior. In termeni comparabili, declinul a fost de 12,2%.

Pe segmentul asigurarii de proprietati si pentru accidente, valoarea primelor a inregistrat un declin de 13,2% in intervalul analizat, din cauza scaderii semnificative, de 23,6%, a asigurarilor auto, intr-un climat deosebit de competititv. Asigurarile de proprietati au avut rezultate solide, cu un avans de 167%, in urma lansarii, cu succes, a unui produs nou, se arata in raportul financiar al grupului.

Valoarea primelor subscise pe asigurari de viata si sanatate a ramas stabila, pe o piata afectata de numarul scazut de imprumuturi bancare.
La nivel de grup, valoarea subscrierilor a scazut cu 2,7%, de la 8,64 miliarde de euro in prima jumatate a anului trecut la 8,4 miliarde de euro in acest an.

Profitul net a urcat cu 16%, de la 127 milioane de euro la 147 milioane de euro.

Citeste si:

Grupul francez a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurari Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, in februarie 2008, Groupama a devenit si actionarul subsidiarei din Romania, alaturi de cele din Ungaria, Slovacia si Bulgaria.

Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2008, Groupama a castigat licitatia pentru preluarea integrala a Asiban si a platit 350 milioane de euro pentru intregul pachet de actiuni, controlat de CEC, BRD, BCR si Banca Transilvania.

BT Asigurari si Asiban au fuzionat in 2009 in Groupama Asigurari. Ulterior, in aprilie 2010, OTP Garancia Asigurari a transferat portofoliul de polite catre Groupama Asigurari.