Banca Comerciala Romana a vandut de la inceputul anului credite neperformante pe zona de retail in valoare de 600 milioane de lei, din care a recuperat un procent de 12%, a declarat presedintele executiv al bancii, Dominique Bruynseels.
Seful BCR a aratat ca majoritatea imprumuturilor neperformante au fost nesecuritizate si au fost acordate incepand cu anul 2007, scrie Mediafax.

Portofoliul total pe retail insumeaza 20 de miliarde lei.

In cadrul unei prezentari, Bruynseels a aratat ca, desi creditele pe retail sunt in scadere, BCR se situeaza pe primul loc pe acest segment, cu o cota de piata de 18,2%.

De asemenea, pe segmentul corporate BCR a inregistrat in primul semestru o crestere a cotei de piata de 1,6 puncte procentuale, iar cota de piata a ajuns la 25%, mentinand banca tot pe prima pozitie.

BCR avea un volum total al creditelor la finele primului semestru de 51,5 milliarde lei, cu 2,3% sub nivelul de la finele anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri