Primele brute subscrise ale Allianz in Romania in primul semestru, pe segmentul asigurarilor generale, au scazut cu 17,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 98 milioane euro, din cauza performantelor negative ale asigurarilor auto.
Primele brute subscrise de Allianz in Romania au scazut cu 17,6% in primul semestru, la 98 mil. euro, conform Mediafax.

"Unele tari din regiune (Europa Centrala si de Est - n.r.) au fost afectate in continuare de un mediu economic dificil. Au rezultat tarife mai reduse de reinnoire, in principal la afacerile de asigurari auto din Ungaria si Romania", se arata in raportul trimestrial prezentat vineri de Allianz, cel mai mare asigurator din Europa.

Profitul operational al operatiunilor de asigurari generale a stagnat la un milion de euro.

Primele subscrise pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate au stagnat la 12 milioane euro, iar profitul operational al acestei divizii s-a mentinut la un milion de euro in primul semestru.

In trimestrul al doilea, primele brute subscrise pe piata asigurarilor generale au scazut cu 24,5%, la 43 milioane euro, iar pe asigurari de viata si de sanatate au stagnat la 6 milioane euro.

Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.

La nivel global, profitul net al Allianz a scazut cu 8,2% in trimestrul al doilea, la un miliard de euro, cu mult sub estimarile analistilor contactati de agentia Reuters, de 1,34 miliarde euro.

Rezultatul a fost afectat de un provizion exceptional de 326 milioane euro pe datoria de stat a Greciei, in urma intrarii grupului de asigurari in al doilea acord de finantare externa convenit in iulie de liderii europeni, institutiile financiare internationale si creditorii privati ai guvernului elen.

Compania a trecut la creante nerecuperabile circa jumatate din expunerea pe datoria de stat a Greciei. Grupul de reasigurare Munich Re a anuntat joi o decizie similara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri