BCR a introdus in urma cu trei saptamani o taxa retroactiva pentru gestionarea conturilor inactive. Astfel, proprietarii de conturi care nu au efectuat operatiuni timp de trei luni vor plati lunar 15 euro, fapt ce a generat nemultumiri. De aceea mentionam: persoanele care au atasat contului un card bancar nu vor intra sub incidenta taxei, valoarea taxei nu va depasi soldul curent aflat in cont, in situatia in care soldul este mai mic de 15 euro contul va fi lichidat fara cheltuieli suplimentare din partea proprietarului.
Banca Comerciala Romana a decis, pe 3 ianuarie, sa introduca o taxa de 15 euro lunar pentru gestionarea conturilor declarate inactive. Noua regula functioneaza retroactiv.

Astfel, daca timp de trei luni, proprietarul unui cont nu efectueaza nici o operatiune de depunere sau retragere va intra sub incidenta noii reguli. Este de subliniat faptul ca toti clientii care au atasat contului un card bancar nu au nici un motiv sa se teama ca vor plati taxa nou introdusa. Cei ce au in cadrul BCR un cont curent pe care nu il folosesc decat foarte rar trebuie sa ia o decizie, avand cateva alternative. Daca isi doresc pastrarea contului curent desi nu il utilizeaza prea des, clientii BCR pot solicita un card bancar de debit, spre exemplu, pentru care nu vor plati decat la emitere si, ulterior, o taxa anuala nesemnificativa. In cazul in care exista insa cel putin o tranzactie la fiecare trei luni (depunere, retragere, plata), plata nu va fi o amenintare.

Taxa de gestionare nu va depasi soldul curent aflat in cont

"Majoritatea conturilor inactive contin sume modice", ne-au declarat surse din cadrul BCR. In aceste conditii clientii nu ar trebui sa aiba motive de ingrijorare, mai ales ca taxa de gestionare nu va depasi soldul curent al contului. In conditiile in care suma aflata in cont este mai mica de 15 euro se va trece la lichidarea contului, fara ca proprietarul sa mai plateasca in plus. Oficiali BCR au motivat decizia prin aceea ca gestionarea unui cont implica sume destul de importante de bani pe care banca nu ar avea cum sa le recupereze, conturile vizate fiind inactive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri