Pierderile Intesa Sanpaolo in Romania s-au dublat in primul semestru, de la trei milioane de euro in prima jumatate a anului trecut la sase milioane de euro, potrivit rezultatelor anuntate de grupul italian.

Datele pentru prima jumatate a anului 2010 exclud activitatea CR Firenze Romania, dar rezultatele bancii sunt consolidate in cifrele publicate pentru primul semestru din acest an. Intesa Sanpaolo Bank Romania face din grupul italian Intesa Sanpaolo, care controleaza si Banca CR Firenze Romania, anunta Mediafax.

Veniturile operationale au scazut cu 8,4%, la 23 milioane de euro, iar costurile operationale s-au redus cu 14%, la 18 milioane de euro.

Depozitele atrase de la clienti au inregistrat un avans de 25% fata de decembrie, de la 400 de milioane de euro la 500 de milioane de euro, in timp ce soldul imprumuturilor a stagnat la 800 de milioane de euro.

Activele totale ale bancii in Romania au urcat cu 20% fata de decembrie, de la un miliard de euro la 1,2 miliarde de euro. In iunie anul trecut, banca avea active pe piata locala de 900 milioane de euro.

Valoarea creditelor indoielnice a urcat in primele sase luni la 68 milioane de euro, de la 64 milioane de euro in decembrie si 54 milioane de euro in iunie anul trecut.

Creditele substandard si restructurate au ajuns in iunie la 51 milioane de euro, de la 32 milioane de euro in decembrie si 26 milioane de euro la mijlocul anului 2010.

La nivel de grup, profitul net a scazut cu 17% in primul semestru, de la 1,7 miliarde de euro la 1,4 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BAAR: Abuzurile service-urilor auto arată că legea RCA trebuie modificată
Setari Cookie-uri