Actionarii Omniasig VIG au aprobat fuziunea preliminara cu BCR Asigurari, in calitate de societate absorbanta, si au imputernicit Directoratul asiguratorului sa intocmeasca proiectul de fuziune, au declarat surse din piata asigurarilor, citate de Mediafax.

"Proiectul de fuziune va fi intocmit impreuna cu Directoratul BCR Asigurari si va fi depus la Registrul Actionarilor. Actionarii au mai hotarat si aprobarea transferului intregului portofoliu de polite al Omniasig catre BCR Asigurari", au mai spus sursele citate.

Ambele companii sunt controlate de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai detine pe piata locala si Asirom.

In cazul BCR Asigurari, participatia VIG se ridica la 95,93% din capital, iar la Omniasig - 98,86%.

In 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Omniasig a incheiat pe locul trei, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata.

La randul ei, veniturile BCR Asigurari s-au ridicat la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasandu-se pe locul sapte.

Practic, prin preluarea Omniasig, BCR Asigurari va deveni cel mai mare jucator local din industria de profil.

Dupa nivelul primelor, primii doi jucatori sunt Astra si Allianz-Tiriac.

Aceasta este a doua fuziune anuntata pe piata asigurarilor in acest an. Generali Asigurari si Ardaf (societatea absorbanta), controlate de grupul ceh Generali PPF, urmeaza sa fuzioneze pana la sfarsitul anului. Dupa fuziune, Ardaf va fi redenumita Generali Romania, dar brandurile si retelele teritoriale ale celor doi asiguratori vor fi pastrate.

Anul trecut, primele subscrise de asiguratori au insumat 8,31 miliarde de lei, in scadere cu 6,3$ fata de 2009, pe fondul regresului segmentului de asigurari de generale cu 8,3%, la 6,64 miliarde de lei.

Cititi si Cat de "fierbinte" este vara pentru asiguratori: Mariaje la orizont


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri