Afla aici cine ar putea veni la conducerea Omniasig

Directoratul Omniasig VIG ar putea fi condus de Artur Borowinski, unul dintre membri Consiliului de Supraveghere al asiguratorului, dupa ce autoritatea de reglementare va aviza propunerea, potrivit unor surse din piata citate de Mediafax.

"Borovinski, cetatean polonez, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere in iulie 2010. Dupa plecarea lui Constantin Toma la Platinum, care a ocupat pana in luna iulie functia de presedinte al Directoratului, grupul Vienna Insurance Group (VIG) l-a propus pe Borowinski la conducerea Omniasig. Dosarul acestuia asteapta avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", au spus sursele citate.

In prezent, conducerea Omniasig este asigurata de vicepresedintele Directoratului, Constantin Marica, alaturi de Liviu Stoicescu - membru.
Din decembrie 2010, Borowinski a fost numit si membru in Consiliul de Supraveghere al Asirom, potrivit datelor societatii, controlata tot de VIG.

In 2010, potrivit datelor CSA, Omniasig a incheiat pe locul trei in topul companiilor de profil, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata.

Grupul VIG detine 98,86% din capitalul social al asiguratorului roman.

Pe piata locala, VIG mai controleaza si BCR Asigurari, care va fuziona cu Omniasig, conform unei hotarari adoptate de actionarii celor doua companii saptamana trecuta.

Citeste si:

Pierderile asiguratorilor au scazut cu 60% anul trecut


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri