In ultimul an, BCR Banca pentru Locuinte si-a atins pragul de rentabilitate, obtinand pentru prima data profit la finalul anului 2010. La jumatatea anului 2011, profitul BCR BpL a depasit 3 milioane de lei, potrivit oficialilor bancii.

"Consideram ca intreaga piata din Romania are un potential foarte mare de dezvoltare pe termen mediu pentru produsele de economisire-creditare. De asemenea, in ultimii ani se observa din ce in ce mai bine re-orientarea romanilor catre economisire, revenind de la tendinta moderna de consum imediat la traditia oamenilor gospodari, chibzuiti, care strang „bani albi pentru zile negre”. Romanii au devenit consumatori mai atenti cu produsele si serviciile pe care le aleg, mai pragmatici si incep sa se orienteze pe termen mai lung", afirma Alexandru Ciobanu (foto), presedintele BCR BpL.

Oficialii BCR BpL estimeaza ca banca va ajunge la finalul lui 2011 la active de peste 800 de milioane de lei si va obtine un profit de peste 6,5 milioane de lei.

Citeste si:

BCR Banca pentru Locuinte a inceput si activitatea de creditare, oferind o gama de trei tipuri de produse de creditare in lei. Creditele locative acordate sunt lei, cu dobanda mai mica si fixa pe intreaga durata a contractului de credit - 5% sau 6% pe an in functie de produsul ales. Banca a acordat de la inceputul acestui an primele 100 de credite, valoarea totala a acestora fiind de circa 3,5 - 4 milioane de lei.

Creditele acordate de BCR BpL pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.