BCR nu mai aplica noile comisioane de administrare a conturilor inactive detinute de persoanele fizice si cele juridice introduse la inceputul acestui an, a anuntat presedintele bancii, Nicolae Danila, prezent la conferinta de presa sustinuta impreuna cu sefii Erste Bank, viitorul proprietar al BCR.

Circulara prin care au fost comunicate respectivele comisioane a fost anulata iar daca s-a platit ceva pana acum se va reveni la situatia initiala, a spus Danila. El a precizat ca s-a luat aceasta decizie intrucat valoarea comisionului (15 Euro pe luna) este intr-adevar foarte mare. Banca urmeaza sa reanalizeze situatia conturilor inactive ale firmelor si persoanelor fizice si modul in care vor fi administrate.

Presedintele BCR a explicat cum s-a ajuns la introducerea acestui comision: De ani de zile avem numeroase conturi cu valori foarte mici, detinute de clienti pe care nu i-am mai vazut de multa vreme si pe care nu se faceau tranzactii. Pentru astfel de conturi, banca are niste cheltuieli de administare. Comisionul respectiv era destinat doar acestor tipuri de conturi si nu conturilor detinute de clientii BCR cu activitate. Pentru acestia noi am avut intotdeauna si vom avea cele mai bune comisioane.

BCR isi anuntase clientii la inceputul lunii ianuarie ca din 03.01.2006 a fost aprobata introducerea de noi comisioane de administrare a conturilor inactive si de gestionare a soldurilor aferente conturilor inchise din initiativa bancii.

Iata anuntul BCR facut cunoscut clientilor la inceputul lunii ianuarie:

Din 03.01.2005 a fost aprobata introducerea de noi comisioane...
- Introducerea comisionului de administrare a conturilor curente inactive ale clientilor BCR, persoane juridice, persoane fizice autorizate si persoane fizice-comision fix in suma de 15 EUR in echivalent/pe cont/pe luna, calculat la cursul BNR, dar nu mai mult decat valoarea soldului contului respectiv.

Precizari:

Conturile curente inactive (dormante) sunt conturile curente care au sold peste limita minima stabilita de banca pentru inchiderea conturilor din initiativa bancii si indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
- nu inregistreaza miscare, alta decat cea aferenta dobanzilor si comisioanelor bancare pe o perioada mai mare de 90 de zile;
- nu au atasate sau nu au fost deschise pentru alte produse bancare aflate in derulare.

Pentru conturile trecute in stare de cont curent inactiv banca nu va mai calcula comisionul de administrare cont, stabilit in Tariful Standard de comisioane al BCR.

- Introducerea comisionului de gestionare a soldurilor aferente conturilor inchise din initiativa bancii-comision fix in suma de 15 EUR echivalent/pe cont/pe luna, dar nu mai mult decat nivelul soldului ramas disponibil aferent contului inchis.

Andreas Treichl: conturile cu bani le pastram, pe cele fara bani le inchidem

Intrebat daca astfel de comisioane exista si la bancile din strainatate, Andreas Treichl, presedintele Erste Bank, a spus zambind: In Austria daca avem un cont fara bani, inchidem acel cont dupa o perioada. Daca exista bani intr-un cont detinut de client, acel client este binevenit sa ramana pentru ca noi castigam din faptul ca oamenii isi pastreaza banii in banca noastra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri