Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, miercuri, autorizarea prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative BRD Primo (fond absorbit) si BRD Medio (fond absorbant), ambele administrate de BRD Pensii Private, a anuntat institutia.
Potrivit legislatiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva.

Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) si obtinerii acordului majoritatii participantilor, se arata intr-un comunicat al CSSPP. .

Astfel, in termen de 45 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la oricare alt fond.
Fuziunea se va putea finaliza numai la o data ulterioara acestui termen.

Administratorul fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit are obligatia de a transmite participantilor documentul de informare si consultare precum si de a publica acest document in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin 3 zile consecutive.

Totodata, aceste informatii se vor regasi pe pagina proprie de internet a administratorilor fondurilor de pensii facultative implicate in fuziune, unde se vor mentine pe toata perioada de desfasurare a fuziunii.

Prima publicare a documentului de informare si consultare a participantilor in cele doua cotidiene de circulatie nationala, publicarea pe pagina proprie de internet si transmiterea scrisorilor catre participanti se efectueaza in aceeasi zi.

"Precizam ca, de la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit", se mai spune in comunicat.

La finele lunii iunie, conform datelor CSSPP, BRD Primo si BRD Medio aveau 6.319 clienti si active nete de 8,85 milioane de lei.

Pe Pilonul III sunt prezente 13 fonduri, cu 243.754 clienti si active nete de 394,1 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri