Simbata, la Sinaia, brokerii au ales presedintele Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM), presedintele BVB si membrii Consiliului de administratie al Bursei.
Daca la alegerile pentru ANSVM lucrurile au decurs fara surprize, Dan Paul (SSIF Finaco) impunindu-se fara emotii, presedintia Consiliului de administratie al Bursei de Valori s-a decis in urma unor rasturnari de situatie. Cistigator a fost Septimiu Stoica, fost vicepresedinte al BVB. Alegerile s-au desfasurat dupa principiul eliminarii ultimului clasat, brokerii repetind votul pina cind pe lista candidatilor a ramas un singur nume.

Actuala conducere a BVB

Alegerea presedintelui a fost urmata de alegerea, prin vot si dupa acelasi sistem, a membrilor Consiliului de administratie, acestia fiind urmatorii: Petru Prunea (SSIF Broker Cluj), Sergiu Ovidiu Pop (SSIF Intervam), Rares Nilas (BT Securities), Mirela Ionescu (Raiffeisen Capital&Investment), Razvan Pasol (SSIF Intercapital Invest), Adrian Manaila (SSIF Elda Invest), Nicolae Rusu (SSIF Orizont Vest). Din Consiliul de administratie vor mai face parte si Septimiu Stoica si Dan Paul, care au acces fara vot, gratie pozitiilor dobindite in ANSVM si BVB.

Generatia asteptata a sosit

Noua componenta a Consiliului de administratie atrage atentia prin prezenta unor nume proaspete, precum Razvan Pasol, Adrian Manaila si Mirela Ionescu, membri ai noului val de brokeri, unul fiind inclus de Cotidianul in rindurile generatiei asteptate. Este vorba de Razvan Pasol, care, dupa alegerea lui in Consiliul de administratie al bursei, a declarat revistei I&P: Am un program foarte clar si vreau sa fac treaba! Atit.

O alta declaratie interesanta, care anunta schimbarile ce vor urma alegerilor, a fost data Adrian Manaila: Vreau sa rezolv situatia depozitarului central, intr-un mod favorabil SSIF-urilor. Am sa sustin autolistarea bursei intr-un termen de 2 ani. Si mi-as mai dori sa aducem instrumentele derivate la Bucuresti pina la finalul anului, indiferent de deznodamintul negocierilor cu bursa de la Sibiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri