Daunele platite de Astra Asigurari au crescut in S1 cu 36%

Astra Asigurari a achitat, in primul semestru, despagubiri de 319 milioane de lei, in crestere cu 36% fata de iunie 2010, pentru 75.536 de dosare, potrivit datelor societatii.

In perioada analizata, veniturile din prime ale asiguratorului au scazut cu 3,7%, la 559 milioane de lei, dar profitul brut a urcat de peste 7 ori, la 82 milioane de lei, evolutie sustinuta si de vanzarea participatiei la Generali Romania.

Societatea a deschis, joi, la Brasov, un centru de daune, conectat la platforma IT care permite monitorizarea procesului de instrumentare a daunelor pe relatia asigurator - unitate de reparatii auto, de la deschiderea dosarului pana la finalizarea lucrarii de reparatie a vehiculului.

In Bucuresti si Constanta functioneaza deja doua astfel de centre de daune.

"In primele sase luni ale acestui an, Astra a solutionat 2.700 de dosare de dauna la nivelul judetului Brasov si a platit despagubiri de peste cinci milioane de lei. Cele mai multe daune s-au inregistrat pe segementele RCA, CASCO si bunuri si cladiri", a declarat presedintele Directoratului Astra, Radu Mustatea.

Infiintata in anul 1991, Astra este liderul pietei de profil, cu un capital social de 192,71 milioane lei, controlat indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, prin firma Nova Trade, care detine 72,683% din actiunile companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri