Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) saluta aprobarea de catre Guvern a strategiei fiscal bugetare pentru 2012-2014, dar atrage atentia ca masurile ar putea fi compromise de initiative populiste, in contextul viitoarelor alegeri.

"AOAR cere identificarea tuturor initiativelor populiste aflate in Parlament si evaluarea impactului lor asupra bugetului de stat din 2011-2012, scrie Mediafax.

Strategia Fiscal Bugetara aprobata de Guvern poate fi compromisa de initiative populiste generate de politicienii preocupati doar de viitoarele alegeri", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Reprezentantii oamenilor de afaceri solicita transmiterea catre Parlament, pentru dezbatere in regim de urgenta, astfel incat strategia sa devina un document care sa asigure coerenta politicii bugetare, independent de anul electoral 2012.

"Dezbaterea parlamentara va permite si aprobarea unor initiative care sa conduca la dezvoltarea economiei prin sustinerea mediului de afaceri, indeosebi a oamenilor de afaceri romani", considera oamenii de afaceri.

Ei mai cer Guvernului sa examineze cu "maxima atentie" modul in care sunt stabilite preturile administrate, in mod special in domeniile in care exista pozitii de monopol.

"Nu este de acceptat ca unele sectoare economice, avand o pozitie de monopol, sa obtina profituri generate doar prin cresteri nejustificate de preturi (ex: combustibili, gaze naturale s.a.), preturi ce trebuie suportate de sectorul productiv", se mai arata in comunicat.

Strategia, aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, prevede printre altele, sistarea pana a 2014 a tichetelor de masa, a angajarilor in sistemul public si blocarea majorarii unor pensii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Încă un pas înainte pentru amânarea ratelor: proiectul de lege, adoptat de plen
Setari Cookie-uri