Allianz-Tiriac Asigurari a avut in primul semestru subscrieri de 460,3 milioane de lei, in scadere cu 15,2% fata de iunie 2010, evolutie influentata negativ de asigurarile auto, in special pe segmentul RCA, a anuntat compania.
In intervalul ianuarie-iunie 2010, veniturile Allianz-Tiriac s-au diminuat cu 19,6%, la 542,9 milioane de lei, de la 675,3 milioane de lei in urma cu 12 luni, iar profitul operational a coborat la 14,8 milioane lei, comparativ cu 18,3 milioane de lei in iunie 2009, informeaza Mediafax.

Profitul inainte de impozitare a atins 5,5 milioane de lei, indicator calculat in conformitate cu standardele internationale de contabilitate (IFRS). Pentru intervalul ianuarie-iunie 2010, Allianz-Tiriac nu a comunicat cifra aferenta acestui indicator.

"Portofoliul isi schimba structura, iar efectele acestor transformari se resimt atat la nivelul veniturilor, cat si al profitabilitatii. Continuam sa inregistram o evolutie pozitiva a subscrierilor pe segmentele non-auto, inclusiv pe asigurari de viata, in timp ce clasele auto inregistreaza contractii. In ceea ce priveste profitabilitatea, dupa ce am reusit ne imbunatatim nivelul daunalitatii pe toate clasele de asigurari generale, ne concentram eforturile pentru a ne imbunatati eficienta operationala", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir.

In perioada analizata, valoarea primelor subscrise din asigurari generale a fost de 410 milioane de lei, nivel cu 17% mai redus decat in acelasi interval din 2010.

Clasele de asigurari non-auto isi continua evolutia pozitiva, inregistrand, cumulat, o crestere de circa 5%, la 120 milioane de lei.

Cu o pondere de 71% in portofoliu, de la 77% in iunie 2010, liniile de asigurari auto au influentat in continuare evolutia afacerilor de asigurari generale ale companiei. Subscrierile din asigurari auto (CASCO si RCA, cumulat) au scazut la 290 milioane de lei, comparativ cu 381 milioane de lei in 2010, contractia venind, in exclusivitate, din leasing si RCA.

"In ceea ce priveste activitatea RCA, diminuarea volumului de afaceri este rezultatul promovarii politicilor conservatoare de subscriere prudentiala pe aceasta clasa de asigurari care, in mod traditional, este generatoare de pierderi la nivelul pietii si, in plus, in aceasta prima jumatate a anului curent a fost marcata de o concurenta foarte severa in ceea ce priveste preturile practicate", se precizeaza in comunicat.

Masurile de subscriere prudentiala luate de Allianz-Tiriac au determinat o imbunatatire a ratei daunei pentru portofoliul RCA si este de asteptat sa genereze rezultate pozitive pentru acest segment intr-un interval de maxim doi ani.

"Piata non-life continua sa fie una «soft», iar acest lucru este evidentiat de faptul ca, pe multe dintre clasele de asigurari generale, primele medii au continuat sa coboare si in aceasta prima jumatate de an. Daca in ceea ce priveste politele de asigurari de locuinte prima medie a scazut in principal ca urmare a reducerii valorii expunerii (sumei asigurate) medii per locuinta asigurata, situatia este cu totul alta la nivelul portofoliului RCA. Pentru piata romaneasca, segmentul RCA este «calcaiul lui Ahile», o zona cu atat mai sensibila cu cat ne apropiem de momentul nu foarte indepartat de aplicare a regulilor Solvency II", a apreciat Bir.

Activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie pozitiva, primele subscrise evidentiind o crestere de 8%, la 50,6 milioane de lei.

"Portofoliul asigurarilor de viata a continuat, conform asteptarilor noastre, sa evolueze pozitiv. Sunt vizibile efectele procesului de diversificare a ofertei noastre de asigurari traditionale inceput in anul 2010. Am mizat pe cresterea cererii de produse traditionale cu componenta de economisire garantata de Allianz-Tiriac in calitate de administrator de active, iar aceasta abordare s-a dovedit a fi cea potrivita, in contextul instabilitatii economice si a volatilitatii pietelor financiare si de capital care continua sa se manifeste pregnant la nivel global", a spus Bir.

Cresterea valorii subscrierilor pe segmentul de asigurari de viata a fost sustinuta de vanzarile de noi polite traditionale, se precieaza in comunicat.

Seful Allianz-Tiriac spune ca, in ciuda faptului ca "vestile nu tocmai bune referitoare la activitatea de asigurari auto par a arunca o umbra asupra rezultatelor noastre", o analiza mai detaliata evidentiaza faptul ca societatea se afla "pe drumul cel bun".

"Practic, toate liniile de business asupra carora am putut interveni in vederea imbunatatirii calitatii ofertei si pozitionarii pe piata au avut evolutii pozitive. Asigurarile de viata sunt pe plus, la fel si principalele clase de asigurari generale non-auto – property, raspundere civila generala, sanatate. Inclusiv pe CASCO, portofoliul nostru non-leasing inregistreaza venituri in crestere", a afirmat Bir.

Allianz-Tiriac este al doilea asigurator local dupa volumul subscrierilor din 2010, prima pozitie fiind ocupata de Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri